2015. május 17., vasárnap

Banános palacsinta

Sziasztok!
 A múlthéten valahogy jött az az ötletem, hogy én nagyon szeretnék amerikai palacsintát készíteni. Kisebb-nagyobb keresgélések után rá is bukkantam a receptre, ami nekem a legjobban tetszett. Az elkészítése nem bonyolult, de mégis oda kell figyelni, hogy mit csinálunk.

Hozzávalók:  -2 nagy darab érett banán
                      -2 darab tojás
                      -egy csipet só
                      -2 evőkanál kristálycukor
                      -4 evőkanál olvasztott margarin
                      -3 dekagramm finomliszt
                      -fél csomag sütőpor
                      -4 deciliter tej
                      -margarin (a sütéshez)

Elkészítés:

1. A banánt egy tálkában, kanállal pépesítjük.

2. A tojást keverjük hozzá a sóval, cukorral, és az olvasztott margarinnal.

3. Egy másik tálba a lisztbe szórjuk a sütőport, forgassuk át és keverjük a tojásos masszába.


4. A tejet fokozatosan  adagolva kavarjuk csomómentes masszává.

5. Egy palacsintasütőt forrósítsunk fel és olvasszuk meg benne a margarint, majd merjünk a masszából a közepére.
6. Ha kezd apró buborék képződni a tésztában, és az alja kezd barnulni, akkor óvatosan fordítsuk meg.
7. Mindkét oldalát nagyjából 1,5 percig süssük.
8. Néha érdemes papírtörlővel kitörölni, és egy pici margarinnal újra kikenni.
9. Tortabevonót olvasszunk meg, és töltelékként, vagy díszként fogyasszuk a palacsintával.

Jó étvágyat a palacsintához! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése