2015. július 15., szerda

Hűsítő finomságok

Sziasztok!

Ma ismét nagyon egyszerű recepteket hoztam. Aláfestő zenét IDE kattintva tudsz hallgatni, én szinte végig ezt hallgattam. :) Az első egy házilag elkészíthető jégkrém receptje. 
Összekevered a joghurtot, a kefírt, a vaníliás cukrot és a kristálycukrot, majd teszel bele gyümölcsöket. Ennek a joghurtnak az elkészítését megnézheted ha IDE kattintasz. 
Ezt beleteszed néhány műanyag pohárba, (mi egy pár éve rendeltük a Tupperware-tól) beteszed a fagyasztóba pár órára, míg teljesen megfagy, majd kiveszed, kihúzod a fagyit és már eheted is. :)


A második és harmadik receptet YouTube-on láttam, és annyira megtetszett ez a két recept, hogy úgy gondoltam megmutatom Nektek is. 
  Szükségünk lesz:
                            -kukoricapehelyre
                            -apró gyümölcsre
                            -joghurtra
                            -muffin papírra és muffin sütőre
Elkészítés:
 A muffin sütőbe beleteszem a muffin papírokat, ezek aljára pedig beleszórom a kukoricapelyhet az egyharmadáig. A háromnegyedéig feltöltöm joghurttal, megszórom a gyümölcsökkel, beteszem a fagyasztóba ahol pár óra alatt megfagy, majd kiszedem. Amíg szilárd halmazállapotú addig leszedem a muffin papírt, és tányérra teszem. Kész is van. :)
Az utolsó recepthez szükség lesz:
                                                    -rolettire
                                                    -fehér csokira
                                                    -színes tortadarára
Elkészítés:
A fehér csokit gőz fölött megolvasztjuk, és bekenjük vele a rolettit úgy, hogy a végéről nagyjáből négy-öt centit kihagyunk. A bekent részt beleforgatjuk a színes tortadarába, vagy megszórjuk vele. Ezek után betesszük egy pár percre a hűtőbe, hogy a csoki megkössön és készen is van :)Jó étvágyat kívánok hozzá! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése