Banános-vaníliás ,,rakott'' palacsinta

10:02 0 Comments A+ a-

Sziasztok!

Sokan ismerik a palacsinta hagyományos formáját, de rakott palacsintáról még nem hallott mindenki.
A mai bejegyzésben, ennek elkészítését mutatom be.

Hozzávalók:
          Tölteni:
                    -10 darab palacsinta
           A krémhez:
                    -3 darab tojássárgája
                    -60 gramm porcukor
                    -40 gramm pudingpor (vaníliás)
                    -5 dl tej
                    -4 evőkanál rum (barna)
                    -1 darab citrom héja
            A töltelékhez:
                    -2 darab banán (meghámozva)
             Az öntethez:
                    -1 darab tojás
                    -25 gramm porcukor
                    -10 gramm vaníliás cukor
                    -1 dl tej

Elkészítés:
1, Előkészítjük a kész palacsintákat és előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Közben elkezdjük készíteni a krémet. Egy edényben habosra keverjük a tojássárgájákat a porcukorral.

2, A tojássárgájás cukorhoz reszeljük a citrom héját és hozzákeverjük a pudingport is. Csomómentesre keverjük, majd folytonos keverés mellett hozzáadjuk a fél liter tejet és a rumot.



3, Közepes lángon, sűrű pudingszerű krémet főzünk belőle és  hagyjuk kicsit hűlni.

4, Egyenként  megkenjük a palacsintákat a krémmel és minden eges palacsintára rakunk pár szelet banánt.



5, Így tekerjük fel őket egyesével, majd az összeset keresztben kettévágjuk.

6, Az öntethez habosra keverjük az egész tojást a porcukorral és vaníliás cukorral, majd hozzáöntjük a tejet is.

7, Egy tűzálló edénybe rakosgatjuk a palacsintákat, a vágott felükkel felfelé.

8, Ráöntjük az öntetet és betoljuk kb 25 percre a 180 fokos sütőbe.


9, Lekvárral  tálaljuk.



Jó étvágyat hozzá! :)