Almás palacsinta

11:58 0 Comments A+ a-

Sziasztok!

A héten hallottam egyik ismerősömtől, hogy a palacsinta tésztájába szokott tenni almát. Sosem hallottam még erről az elkészítési módról, ezért úgy döntöttem kipróbálom ezt a  fajtát is. A blogon már olvashattatok a  banános palacsinta receptjét is.

Hozzávalók: -20 dkg búzafinomliszt
                                -2 darab tojás
                                -3 dl tej
                                -2 dl szóda vagy bubis víz
                                -csipet só
                                -2 evőkanál olaj
                                -2 darab alma

Elkészítés:
1, A lisztbe beleütöm a két darab tojást, hozzáöntöm a tejet és összekeverem.

2, A két evőkanál olajat, a csipet sót beleteszem, végül hozzáöntöm a 2 dl szódát vagy bubis vizet. (Ha túl sűrű a tésztája akkor még lehet bele vizet önteni)

3, Az almákat meghámozom, kiszedem a közepét és a nagyobb lyukú reszelőm belereszelem a tésztába.

4, Kevés olajjal kikenem a serpenyőt, majd a palacsintákat egyenként kisütöm.
Ebből a receptből nagyjából 10 darab palacsinta lesz.




Jó étvágyat és további kellemes hétvégét! :)