Pizza csiga

10:49 0 Comments A+ a-

Sziasztok!
   Ezt a receptet már elég régóta tervezem kitenni a blogra, valahogy azonban mindig másik receptet írtam.

Hozzávalók: 
           A tésztához:
                     -1 kg liszt
                     -2 dl étolaj
                     -1 csomag élesztő
                     -6 dl tej (ebből vegyünk ki az élesztő felfuttatásához+pici cukor bele)
                     -egy marék só, bazsalikom és oregánó ízlés szerint
          A töltelékhez:
                     -1 konzerv vagdalthús vagy löncshús (ha kevés, tehetsz hozzá májkrémet, de elég szokott lenni)
                     -1 evőkanál piros arany
                     -1 zacskó bolognai por
                     -pici bors
                     -kevés víz hígításhoz

Elkészítés:
1, A tészta hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk, majd dagasztjuk.
2, Ezután 50 percet hagyom meleg helyen pihenni. Ezalatt az idő alatt egy tálban összekeverem a töltelék hozzávalóit.
3, Ha letelt az 50 perc akkor a tésztát szedjük 4-5 felé, és nyújtsuk ki téglalap alakúra. Ne túl szélesre, mert nagyok lesznek a csigák.
4, Kenjük meg a töltelékkel (célszerű ezt is annyi felé venni, ahány felé a tésztát, így egységesen lesznek megkenve a csigáink.) ne túl vastagon, mert akkor kifolyik.
5, Ha megkented akkor és feltekerted, szeleteld. A tetejét meg szoktam kenni a töltelékkel és utána jöhet rá a reszelt sajt.
6, Sütőpapíron süsd, gyorsan megvannak, nagyjából 10-15 perc alatt.



További kellemes hétvégét! :)