2015. október 24., szombat

Tiramisu

Sziasztok!

Mikor még a nyáron meggyes parfétortát készítettem ahhoz kellett vennem mascarpone sajtot. A sajtban nincsen semmi különös, de a fedelében találtam egy remek tiramisu receptet. Sokat gondolkodtam, hogy milyen alkalomra csinálhatnám meg, de valahogy mindig másik sütit készítettem helyette. A mostani hétvégén a családi összejövetelre úgy gondoltam, hogy tökéletes lesz.

Hozzávalók: -250 gramm mascarpone
                                 -3 tojás
                                 -3 evőkanál kristálycukor
                                 -2 dl erős, hideg feketekávé
                                 -2 dl tej
                                 -1 csomag vaníliás cukor
                                 -1 csomag babapiskóta
                                 -3 evőkanál rum vagy amaretto likőr
                                 -kakaópor

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat két evőkanál cukorral és vaníliás cukorral- elektromos habverővel- habosra keverjük. Hozzáadjuk a mascarponét és ízlés szerint rumot vagy amarettot és kemény, habos krémmé keverjük. A tojásfehérjét egy evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan  a krémhez keverjük. (Sokáig nem szabad keverni, mert a tojásfehérje a krémben összeesik.) Az előre elkészített kávét a tejjel és kevés cukorral összekeverjük, ízlés szerint rummal vagy amarettóval ízesítjük. A babapiskótákat tejes kávéba mártjuk (a piskóta minőségétől függően néhány másodpercre, a lényeg, hogy ne ázzon el teljesen) és egy négyszögletes tál alját kirakjuk vele egy sorban. Ezután a piskótára egy réteg mascarpone krémet teszünk, és kakaóporral meghintjük. Ezután újból egy sor beáztatott piskótát teszünk, és a rétegzést a fent leírt módon folytatjuk, amíg az alapanyag engedi úgy, hogy a tetejére krém kerül. A kész tiramisut 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük, tálalás előtt a tetejét kakaóporral meghintjük.







További kellemes hétvégét! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése