Kekszes-almás sütés nélkül

12:58 0 Comments A+ a-

Sziasztok!
A hétvégi családi összejövetel alkalmából készíttetem el ezt a süteményt.

Hozzávalók:
          a tésztához:
               -50 dkg háztartási keksz
          a krémhez:
               -3 csomag DrOtker vanília puding
               -20 dkg kristálycukor
               -8 dl víz
               -1,25 kg alma
          a tetejére:
               -4 evőkanál porcukor
               -4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
               -5 dkg Rama

Elkészítés:
1, Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Lábasba rakunk vizet, ráöntjük az almát, cukorral édesítjük 8-10 perc alatt puhára főzünk.
2, Közben a vanília pudingot 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük és kevergetve 2 percig főzzük. Ezalatt jól besűrűsödik.
3, Egy kb 28x23 cm-es tepsi alját kirakjuk keksszel (üres helyre kis darabokat törünk belőle.) A meleg almakrémet egyenletesen rákenjük. (én szoktam várni egy mosogatásnyi időt, hogy hűljön.) A tetejére szép sorban keksz kerül (kör alakú kekszek esetén a lyukakat tört darabokkal töltjük ki.)
4, A kakaóport a porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzel kevergetve felforraljuk, a tűzről levéve a Rama-t hozzáadjuk, majd a keksz tetejére kenjük.
5, Jól behűtjük, ezalatt nem csak jól összeáll egy kicsit, hanem össze is érik, így lehet majd szeletelni.


Kellemes hétvégét és jó étvágyat kívánok!😊