2016. május 17., kedd

Epres cupcake

Pár hete kigondoltam, hogy majd valamikor szeretnék epres cupcake-et csinálni. Mindig gondolkodtam, melyik hétvége, melyik időpont lehetne megfelelő erre. Aztán a héten áthívtam pár barátomat beszélgetni, és úgy gondoltam erre az alkalomra pont jó lesz ez az édesség.

Hozzávalók:
                   -20 dkg búzafinomliszt
                   -20 dkg kristálycukor
                   -2 db tojás
                   -fél kocka margarin
                   -1 csomag vaníliás cukor
                   -1 csomag sütőpor
                   -1,5 dl tej
                   -1 csomag epres pudingpor
                   -5 dl tej
           A krémhez:
                   -100-200 ml habtejszín
                   -1 csomag habfixáló
                   -színes tortadara
                   -piros ételfesték

Elkészítés:

1, A cukrot a vaníliás cukorral és az olvasztott margarinnal összekeverjük, majd hozzáadjuk a két tojást.
2, A lisztet egy külön tálba elkeverjük a sütőporral, majd lassan, kanalanként hozzákeverjük a cukros masszához.
3, Ehhez hozzáadjuk az 1,5 dl tejet és kanállal vagy robotgép kis fokozatán elkeverjük.
4, A fél liter tejből kiveszünk egy bögrényit, amiben elkeverjük csomómentesre a pudingport. A maradék tejet 3-4 evőkanál kristálycukorral feltesszük forrni. Ha forr beleöntjük a pudingporos tejet és készre főzzük.
5, A muffinforma aljába teszünk egy evőkanálnyi tésztát, erre egy kis kanállal rakunk a pudingból, és erre jöhet még egy kanál tészta.
6, Előmelegített sütőben nagyjából 15-20 percig sütjük.
7, Ha az összes muffin megsült, akkor összekeverjük a krémet.
8, Egy tálba önjük nagyjából a fele habtejszínt (kicsit lehet több). Ehhez hozzáadjuk a fél csomag habfixálót, és másfél mokkáskanálnyi ételfestéket. Ezeket robotgéppel kemény habbá verjük.
9, Habzsákba rakjuk a habot és a muffinok tetejére nyomjuk. Színes tortadarával megszórhatjuk a tetejét további díszítés képpen.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése