Tejszínes epertorta

9:57 0 Comments A+ a-

Mamám ezen a héten ünnepelte hatvanadik születésnapját, s úgy döntöttünk, hogy szombaton ünnepel vele az egész család is. Sokat keresgéltem, hogy milyen tortát is süssek neki, mert a legjobban szerettem volna. Azt hiszem ez sikerült is, nagyon ízlett mindenkinek, és nagy sikere volt. :)

Hozzávalók:
         A piskótához:
                   -3 db tojás
                   -125 gramm kristálycukor
                   -100 g búzaliszt
                   -1 csomag sütőpor
                   -3 evőkanál víz
                   -1 csipet só
        A krémhez:
                   -550 ml tej
                   -2 csomag vaníliás puding
                   -3 evőkanál kristálycukor
                   -200 ml habtejszín
                   -1 csomag habfixáló
                   -100 gramm málna
       A díszítéshez:
                   -200 ml habtejszín
                   -1 csomag habfixáló
                   -100 gramm málna
                   -csokidara

Elkészítés:
1, A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet só hozzáadásával.
2, A sárgáját és a cukrot habosra keverjük egy robotgéppel.
3, A cukros sárgájához hozzáadjuk a lisztet, a vizet és a sütőport, majd alaposan elkeverjük. Ezután beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
4, Egy 18 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, kilisztezünk, majd beleöntjük a piskótamasszát.
5, 180 fokos sütőben kb 20-30 percig sütjük. A sütési idő sütőfüggő, mindenképpen tűpróbával ellenőrizzük. Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet. A tejben elkeverjük a cukrot és a pudingport, majd készre főzzük.
6, Az epret alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük és összekockázzuk.
7, Ha minden összetevő alaposan kihűlt, összeállítjuk a tortát. A krémhez való habtejszínt habfixáló hozzáadásával kemény habbá verünk. Hozzáadjuk a kihűlt, átkevert pudingot, és óvatosan összeforgatjuk.
8, A piskótát három részre vágjuk. A krémet úgy felezzük el, hogy kb négy evőkanállal hagyjunk meg a torta tetejére.
9, A piskóta eredetileg alul levő részét a tortaforma aljába fektetjük. Elsimítjuk rajta a krém felét, majd belenyomkodjuk az eper kockák felét úgy, hogy a krém kissé ellepje.
10, Ezután jön egy újabb piskóta, erre rákenjük a krém másik felét, és rátesszük a többi epret, itt is belenyomkodjuk a krémbe.
11, A tetejére tesszük az utolsó lapot, majd rásimítjuk a maradék krémet. Tetszés szerint díszítjük a meghagyott eperrel, majd minimum 4 órára hűtőbe tesszük.
12, A fogyasztás előtt kemény habbá verjük a díszítésre való habtejszínt a habfixálóval és porcukorral. Ízlés szerint díszítjük vele a tortát és megszórjuk tortadarával.
13, Alaposan lehűtve tálaljuk.