2016. július 12., kedd

Joghurtkrémes meggyes piskóta

Múlthét vége felé küldött mamám meggyet, úgyhogy hétvégén leültem, és keresgettem sütiket, amihez el tudnám használni. Így esett a választásom a joghurtkrémes meggyes piskótára, ami nagyon finomra sikeredett. :)

Hozzávalók:
           a tésztához:
                   -10 dkg vaj
                   -10 dkg porcukor
                   -12 dkg liszt
                   -1 evőkanál holland kakaópor
                   -2 tojás
                   -fél csomag sütőpor
            a joghurtkrémhez:
                   -2 dl natúr joghurt
                   -3 dl (hideg) habtejszín
                   -1 csomag vaníliás cukor
                   -5 dkg porcukor
                   -1 db citrom
                   -0,5 evőkanál zselatinpor
                   -0,5 dl víz

Elkészítés:
1, A puha vajat a porcukor felével és a tojások sárgájával kihabosítjuk, a tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a vajas részbe forgatjuk. A lisztet, a sütőport és a kakaóport elkeverjük, és beleszitáljuk a tojásfehérjés masszába.
2, Kivajazott, kilisztezett tepsibe önjük és készre sütjük.
3, A hideg tejszínt a vaníliás cukorral keményre verjük. A joghurtot kikeverjük a porcukorral, a citrom reszelt héjával és levével.
4, A felvert tejszínhabot óvatosan, több részletben a joghurtos krémhez keverjük.
5, A zselatint fél dl hideg vízben megduzzasztjuk, majd folyamatos keverés mellett felforraljuk, ezután kevés krémmel lehűtjük, és a kihűlt piskóta tetejére simítjuk.
6, Mielőtt teljesen megdermedne, megszórjuk a kimagozott meggyel.





További kellemes hetet! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése