2017. szeptember 5., kedd

Meggyes piskóta



Hozzávalók:
                   -4 db tojás
                   -150 gramm porcukor
                   -200 gramm finomliszt
                   -400 gramm magozott meggy
                   -0.5 csomag sütőpor
                   -10 evőkanál víz

Elkészítés:
1, A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A meggy levét lecsöpögtetjük.
2, A tojássárgákat a porcukorral alaposan összedolgozzuk.
3, Evőkanalanként hozzáadjuk a víz felét. Majd a sütőporral elkevert liszt következik, szintén részletekben, de közben már mehet bele a maradék víz is.
4, A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és nagyon óvatosan beleforgatjuk a tojásos-lisztes masszába, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. A tésztát, kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük és a tetejére rászórjuk az előzetesen lisztbe hempergetett meggyszemeket.
5, Az előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése